Persbericht

Persbericht

By In Uncategorized

MALDEGEM – In september gaat het volledig vernieuwde restaurant ’t Moorken aan de rand van het Drongengoed weer open. Het koppel Paul Staelens en Anabel Van Landschoot zal er de dienst uitmaken en die hebben een pak ervaring. De Urselse ondernemer Jo Pauwels kocht vorig jaar ’t Moorken aan de Urselweg omdat hij het voormalige palingrestaurant in ere wou herstellen. Na de sluiting in 2016, kocht grillmeester Peter De Clercq van restaurant Elckerlyc het gebouw. Eerst had hij plannen om er een bruine kroeg van te maken, maar het was zijn dochter Axelle die er dat jaar een pop-upsummerbar opende. In 2018 kwam het pand opnieuw op de markt en Pauwels sloeg toe. Begin dit jaar startte hij met verbouwingen en ging hij op zoek naar uitbaters. Die heeft hij nu gevonden in het stel Paul Staelens en Anabel Van Landschoot. Zij zijn vooral bekend van hun restaurant Pick-Wick langs de N49 in Moerkerke dat noodgedwongen de deuren moest sluiten voor de omvorming van de expresweg tot autoweg. “We hebben restaurant Pick-Wick 22 jaar uitgebaat en men heeft ons 12 jaar aan het lijntje gehouden of we al dan niet gingen onteigend worden. Eind oktober wordt het restaurant volgens de planning afgebroken, vertelt Paul. Op zoek naar een nieuwe uitdaging, werd het koppel gecontacteerd door Pauwels met de vraag of ze geïnteresseerd waren om het nieuwe Moorken uit te baten en dat was het geval. “De locatie hier is super, het is gewoon een plaatje”, aldus het stel dat in Adegem woont. “We gaan van ’t Moorken een bistro maken met allerlei tapas, suggesties en enkele hoofdgerechten. We gaan niet voor een tearoom, want dat aanbod is er al genoeg in de omgeving. We mikken op half september om open te gaan.”